Nosaltres

ZINEMATIK sorgeix de la nostra passió pel cinema i les màquines. D’aquesta manera el treball d’investigació portat a terme en la creació i recreació d’artefactes i jocs basats en principis mecànics i òptics, ens ha dut a presentar tota una col·lecció de mecanismes i artefactes precinematogràfics. Els diversos enginys que hem creat ens condueixen per la història d’una fascinació, la de la captura i reproducció de les imatges en moviment.

Formem un equip de tres persones: Marina Vives, constructora i directora artística d’aquest projecte, que prové de l’àmbit escenogràfic per dedicar-se després a la creació d’objectes autònoms; Lucia Vives, pintora, il·lustradora i escultora, i Karine Jaume, dissenyadora gràfica.

Al llarg de la nostra trajectòria, hem participat en esdeveniments de tot tipus: Filmoteca de CatalunyaFestival de la Ciència de Barcelona, Museu de les Terres de l’Ebre d’Amposta, Festival de Fotografia Revela’t, Museu de la Ciència i de la Tècnica de Terrassa, Saló del Cinema i les Sèries, Festes de la Mercè de Barcelona

La nostra passió per les màquines, la ciència i els orígens de les coses, ens estimula a seguir amb la recerca per a la creació de noves peces!

MARINA VIVES
Constructora
i directora artística
LUCIA VIVES
Pintora, il·lustradora
i escultora
KARINE JAUME
Dissenyadora gràfica
i il·lustradora

Vincles d’interès

Amarantoo Foliscopis
Museu del Joguet  
Museu de Matemàtiques
Cabaret Mechanical Theatre 
Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya
Museu del Cinema-Girona 
Col·lecció JMQ, la recerca d’un somni 
Museu de la Tècnica de l’Empordà
Miba-Museu itinerant dels invents
Theo Jansen  
Festival Revela’t 
Filmoteca de Catalunya